абонирай се: Статии | Коментари

Концерт на Лили Иванова в зала Олимпия, Париж

58 коментари

Това беше наистина невероятен концерт. Лили Иванова изнесе грандиозен спектакъл пред над двехилядната публика. Освен българи, дошли от всички краища на света, имаше и сериозна агитка от Русия и Хърватска.

Лили Иванова отново ме впечатли, освен с гласовите си данни и магнетично излъчване, с перфектна фигура. Хареса ми и изборът й на тоалет.


 1. Една звезда в небето над Париж!
  http://skribezium.blog.bg/viewpost.php?id=273087

 2. Аплаузи за нашата звезда!

 3. Изпитвам гордост за Лили и за България!

 4. възхищавам се на успеха на нашата ПРИМА и пожелавам да бъде здрава и все така упорита и устремена в професионален аспект да ни радва и да служи за еталон на много наши „политици“ и лумпени професионалисти.

 5. Хубаво е, че има и положителни личности и събития, с които се предстаяяме пред света. Лили Иванова наистина заслужава поклон от всички българи.

 6. ЛИЛИ-Три поколения израстнаха с нея.Тя е част от мен,от семейството ми.
  Да е жива и здрава-да пее!Чрез нея духът ни български е жив!
  Благодаря,Лили!Обичаме те!

 7. Прекланям се пред таланта, волята и перфекционизма на тази прекрасна българска жена – ВЕЛИКАТА ЛИЛИ ИВАНОВА! Възхително! Политици и държавници, да имахте поне една четвърт от българския дух, който ЛИЛИ носи в себе си, та да не ни е срам от вас! БРАВО, Лили! Обичаме те!

 8. marNo Gravatar казва:

  Незабравима и ненадмината е нашата Лили Иванова. Дано да е жива и здрава още много дълги години и да ни радва с неините неувяхващи песни. Аплодисменти и благодарности за нашето Лили.

 9. Оооо, чак и публика има. Явно посолството е успяло да изкупи билетите. А може и „културният“ туризъм да е провървял. ;) (Български туроператори предлагат екскурзии до Париж с включен концерт за 555 евро, за да не остане празна залата). А ако и някой французин се е излъгал, да не съжалява. Все пак в било в полза на общата му култура: научил е що е то казионна естрада. ;)

 10. Вечни са простаците като тебе,Марче.Лили е велика!Но ти не можеш да го усетиш,защото за това е нужна сетивност…

 11. Нарочно търсех да узная отзиви за концерта на Лили Иванова снощи в Париж.И тъй като не чух нищо в новините тази вечер по телевизията, а вчера именно оттам научих,че ще има такъв концерт, влязох в Интернет да открия нещо.
  И съм много доволна да разбера,че концерта е минал при голям успех.Благородно завиждам на тези, които са присъствали в залата.Бих била толкова щастлива да съм сред публиката!Франция, Париж и в сърцето на зимен Париж- да „се лее“ българска песен изпята от Лили Иванова! Какво по-хубаво от това?!:)

 12. БРАВО, Лили!

 13. Браво ЛИЛИ !!!! Лили има две първи награди в Международни фестивали за естрадна песен в Париж и една „Златна плоча“ в Кан. Тя не е чужда за френската публика. Горд съм, че в моята родина България се раждат таланти като Лили !!!!!

 14. Мерси за етикетчето, Пипет, много… интелектуална думичка си изнамерил/а. ;) Ето ти да се порадваш на едно разказче на очевидец за „културното мероприятие. ;) http://sandolino.blogspot.com/2009/01/blog-post_3577.html

 15. Прочее, потърсих в нета отзиви от френската преса, но „грандиозното събитие“ явно е останало незабелязано. ;)

 16. nickNo Gravatar казва:

  Дълбок поклон, Лили! Наличието на завист и посредственост не са толкова страшни, когато има личности като теб! По-страшно е, когато липсват изключения. Да си здрава и още много успехи!

  Марче, гледай Амадеус – прекрасен филм (силен финал, който ти препоръчвам да гледаш с повишено внимание)!

 17. В ПОМОЩ НА МАРЧЕТО-ЛИЛИ Е НАИСТИНА ЧУДЕСНА,НО ОТДАВНА НЕ Е ЗА ПРЕД ПУБЛИКА/ВИЖТЕ ПУБЛИКАТА КАКВА ЗГАН ОТ ЕМИГРАНТИ И ТУРИСТИ И САМИ СИ НАПРАВЕТЕ ИЗВОДИ

 18. Лили е единствената и неповторима истинска българска певица, която може да се нарече ВЕЛИКА за всичко, което е допринесла на България и нейния народ! Обичам те, Лили! Бъди ни жива и здрава!

 19. Lili e velika, a prostaci – kolkoto iskash!
  Blagodarim ti Lili!!!!!!!!!!!11

 20. На Марчето препоръчвам да послуша и нещо по-смислено от чалгата!

 21. Драги/а ми Хаха, не обичам обобщенията, но от снощи феновете на Лили доказвате, че главите ви трудно раждат друго освен клишета от рода на „Шом не харесва Лили, не разбира / слуша чалга / злобее / завижда“ и пр. ;) Явно приравнявате това, което харесвате с обективното добро. ;) Та за Дебюси искаш ли да поговорим? А за „Йоханес пасион“? А за Корели или Монтеверди? Пардон, изхвърлих се, не бих могла. Не ги познавам тези. Човек, който намира фразирането на Лили за превзето не може да познава друг, освен Азис. ;)

 22. велика си лили благодарим ти продължаваи да взпитава6 с песни те си младото поколение 8) (party)

 23. @ istinata

  Айде вземи се научи на български език и правопис, пък тогава ми коментирай тука теми… Ти ако се считаш за сган, моля да не слагаш и нас в това число…

 24. Всеки има право на мнение, а и по вкус и цвят приятели няма. Но да отричаш, че на пръсти се броят изпълнители като Лили е необективно и ограничено. Друг е въпросът, че в шоу бизнеса следва да има и някаква граница, пък било тя и възрастова. Щом пък има толкова фенове, нека си птее жената, лошо няма, а който не я харесва – да не я слуша.

 25. Лили, ти просто си незаменима.А Марчето да си
  стои на село и да си гледа кравите.

 26. БРАВО, Лили!

 27. za men lili e pevitzata na rabotnicheskata klasa

 28. чудя и немога да се сетя,за какво трябва да сме и благодарни и с какво допринесе за българия,че чак и да е велика.тя е талантлива певица и само това

 29. все едно виждам прабаба ми да пее

 30. Иванка, права си. Просто Лили цял живот ме е дразнила и по някаква моя си напълно нерационална и инфантилна причина си го изкарвам на феновете й. Млъквам. :)

 31. Гледах концерта на Лили !!! Има го и в Google.Неповторима е :) )))) Във Франция никой никога не каза нещо лошо за неповторимата, тяхната Едит Пиаф. Това е така, защото Франция е страната на любовта !!! Там не се развъждат енергийни вампири, които се стремят да смучат от любовта и уважението на хората към таланта на Великите, та дори те да са от нашата Родина – БЪЛГАРИЯ.

 32. Никой не спуска певците от небето с етикети „Велик“, „Добър“, „Посредствен“ и „Бездарен“. Това са напълно субективни категории, които съществуват единствено в съзнанието на възприемащия. Така че позволи ми тази, която за теб е Велика за мен да е посредствена.

 33. Лили е несравнима.Тя е като буреносен облак който помита всичко.
  Заслужава да живее още един живот,за да ни показва какво означават дързост,умение и красота!!!
  12.01.2009 год.

 34. Много подходяща асоциация с „Дързост и красота“. Лилето и „Дързост и красота“ като интелектуално предизвикателство са едно и също. ;)

 35. Браво, на тази възраст да пее в Париж, това си е направо подвиг! Аз обаче повече харесвам старите аранжименти.

 36. ЛИЛИ ИВАНОВА изправи на крака публиката в зала Олимпия в Париж. Това е факт, колкото и да дразни някой некадърници. Много знаят някой да плюят и да критикуват. Нека опитат те да организират такъв концерт, да съберат публика да напълнят залата, да пеят над 2 часа, пък след това нека правят забележки. ЛИЛИ ИВАНОВА е явление в световната музика. БЪЛГАРИЯ беше малка, за да и даде възможност да разгърне таланта си и да се нареди до най-големите имена в световната музика. Но ЛИЛИ се оказа ГОЛЯМА! Тя сама си проби път и въпреки, че няма всички онези облаги на Големите световни звезди, ЛИЛИ запали своята ЗВЕЗДА, която свети много по-силно от другите, защото СВЕТЛИНАТА и СТРУИ от СЪРЦЕТО и! Бъди БЛАГОСЛОВЕНА, ЛИЛИ!!! ОБИЧАМЕ ТЕ!!!

 37. изправи балъците,които отидоха на концерта.хляб и зрелища за плебеите

 38. Плебеи — Уикипедия

 39. ГОСПОДИ,КОЛКО ЗЛОБНИ,ЗАВИСТЛИВИ И ЗЛОНАМЕРЕНИ ХОРА ИМА В БЪЛГАРИЯ,КАК НЕ МОЖАХТЕ ДА ОЦЕНИТЕ ЕДИН ЧОВЕК ОТДАЛ СЕ ИЗЦЯЛО НА ИЗКУСТВОТО НА ПЕСЕНТТА!!ЛИЛИ Е БЕЗУПРЕЧНА,ТЯ Е НЕПОВТОРИМА!!!ДА НИ Е ЖИВА И ЗДРАВА!! ДЪЛГИ ГОДИНИ ОЩЕ ДА НИ РАДВА СЪС НЕПОВТОРИМИТЕ СИ КОНЦЕРТИ,КОИТО СА МАЛЪК ПРАЗНИК ЗА ТАКА ТРУДНИЯ И ТЕЖЪК ЖИВОТ ВЪВ НАШАТА СТРАНА!!

 40. Е то добре, че е неповторима, щото ако бяха две щеше да ни дойде байгън от „изкуФстФо“. ;) Или може би изкуственост. ;)

 41. За всички, които не обичат Лили и песните й!
  Два коментара:
  - Не Лили Иванова беше в зала „Олимпия“, а България!
  - По време на концерта, когато Лили пее песента „Искам те“ един французин възкликва „Вие сте велики!“
  Затова ви казвам „Не харесвате Лили и песните й, но оставете тези, които й се възхищават да продължат в същия дух!“

 42. snimali mumiqta 4. usileno tarsili nekoj za rolqta na golemoto chudoviste. mislq che tq stava.

 43. ПОКЛОН!

 44. Само една много силна жена може да отвори сама вратите към СВЕТА. Един недостижим талант, една нежна и крехка душа, запазила в себе си вярата и мечтите си. ЛИЛИ ИВАНОВА след ПАРИЖ 2009 г. вече е друга. Тя наистина вече знае, че СВЕТЪТ очаква от нея да блесне пред него с НЕОТРАЗИМАТА СИ СВЕТЛИНА. Днес тя за пореден път се увери, че може да разчита само на себе си, на тесен кръг приятели и на милионната си публика в България и по СВЕТА. Българските институции са неми и глухи за успехите и. Българските медии показаха за пореден път действителното ниво до което са се приравнили. Има обаче и изключения. На тях съм им благодарен, че се опитаха да отразят обективно ГОЛЯМОТО СЪБИТИЕ в ПАРИЖ. Малка БЪЛГАРИЯ да има ГОЛЯМА СВЕТОВНА ЗВЕЗДА – ЛИЛИ ИВАНОВА – какво по-хубаво нещо може да има в този момент. Не знам, но ми е обидно, че има толкова злонамерени БЪЛГАРИ. Винаги съм си мислил, че успехът на някой от нас трябва да ни обединява, да ни прави по-добри. Но ето какво стана. Злобата и завистта изплуваха на повърхността, за да омърсят този НЕВЕРОЯТЕН УСПЕХ ЗА БЪЛГАРИЯ! ПОЗДРАВЛЕНИЯ за ЛИЛИ ИВАНОВА. Аз и желая НАЧАЛО на НОВИ ГОЛЕМИ УСПЕХИ ПО СВЕТОВНИТЕ СЦЕНИ. Малкото момиче от Кубрат да стане НАЙ-ГОЛЯМОТО ИМЕ В СВЕТА.

 45. ЛИЛИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ДОКАЗА,ЧЕ КОГАТО БОГ Е БЛАГОСЛОВИЛ НЯКОГО,ТОЙ УСПЯВА!!!ДА СА БЛАГОСЛОВЕННИ И БЪДЕЩИТЕ И НАЧИНАНИЯ!!!!!!!!!!!!!!

 46. Разказва
  ТОНЧО РУСЕВ,
  композитор

  „Не ми е присъщо да изпадам в умиление и да пея дитирамби за човека, който още жъне плодовете на една изумителна певческа кариера. Но не мога да говоря без възхищение за някои качества на най-голямата наша естрадна артистка.
  Ще почна от нашето сътрудничество. Винаги, винаги с чувство за изключителна отговорност и, ако щете, с чувство на съмнение съм й предлагал да изпълнява моите песни. И това се дължи преди всичко на нейната изключителна взискателност, която в повечето случаи гарантира успеха. Много хора са склонни да мислят, че серията сполучливи мои песни, изпълнявани от Лили Иванова, са просто съвпадение или случайност. А не е така. Лили не приема да пее песен, която не я е развълнувала, с която да не се казва нещо на хората. Преди да чуе една мелодия, тя прочита текста… Текстът — това е първото нещо, на което обръща внимание. Ако Лили не го хареса, значи и песента няма да бъде пята. Впрочем и аз така мисля, че е правилно, когато се касае до естрадно изкуство. Естрадната песен трябва да бъде такава, че да каже нещо (и то не какво да е) на хората. След това започваме с мелодията. Винаги се налагат малки поправки, които Лили изисква. Трябва да кажа, че винаги са били сполучливи. Много хора мислят, че Лили пее по слух. Това не е вярно — напротив, тя държи обезателно да види нотите, разчита сама нотния лист на пианото (както се знае, тя е свирила на акордеон преди години). След първите репетиции отново правим някои корекции било в мелодията, било в аранжимента. Докато се получи желаният резултат… Затова бих казал, че всяка песен изисква големи и дълги усилия, упорит труд и, разбира се, … обич към песента, за да “излезе” тя пред публиката като изблик на истинско вдъхновение.
  С Лили съм бил на стотици концерти — и у нас, и в чужбина. Трябва да подчертая — всеки концерт за нея, все едно къде е той, е еднакво отговорен. Нейното вълнение и нейното сериозно отношение към работата се отразяват на всички около нея. Музиканти като Димитър Ганев, Морис Аладжем, Н. Трошанов и моя милост винаги сме усещали това. На един концерт, спомням си, органът беше настроен четвърт тон по-високо. Тя дори спря да пее и отиде да настрои органа. Защото тя е певица с абсолютен слух — рядко явление в световната естрадна практика.
  Лили никога не записва песен, преди да я е “изпробвала” пред публика. Иска първо да я чуят хората, да усети тя как я възприемат… И затова много пъти ми е казвала с абсолютна точност коя песен ще стане популярна и как — това винаги ме е изумявало.
  Спомням си ясно първото изпълнение на песента “Обичам те”. Бях на първия ред в зала “Универсиада”. И бях твърде неспокоен, защото знаех как тази песен вълнува самата изпълнителка. След интродукцията Лили встъпи и във втората част така се вживя, че видях сълзи на очите й. Тя завърши песента (салонът беше замрял от онова вълнение, което понякога така ярко се усеща в залите), избяга зад кулисите и… заплака като дете. Дълго след това Лили не можеше да се реши да пее тази песен. Но после нейната артистичност й помогна. И днес изпълнението е на изключителна висота.
  Лили Иванова беше решила да не участвува вече в ежегодния фестивал “Златният Орфей”. Но когато й съобщих, че съм написал песен по текст на поета Дамян Дамянов, посветена на Паша Христова, тя пожела да я чуе. Изслуша я внимателно, видимо се развълнува и реши да я изпълнява. Така се стигна до нейното участие на фестивала през 1972 г. Несъмнено нашето сътрудничество донесе и първата награда.
  Тук ще направя отклонение и ще кажа, че Лили Иванова много ценеше и обичаше Паша. Тя не пропуска случай и сега да подари някоя играчка на детето й, да го види. Лили е един от най-човечните човеци, които съм срещал. Човечността й взема най-различни форми. Помня един случай по време на концерт в град Сандански и допущам, че никой от присъствуващите тогава не го е забравил. Лили излезе на сцената неспокойна, вгледа се в публиката. И изведнъж изчезна зад кулисите, върна се, мъкнейки един стол, който подаде през рампата на възрастна жена, застанала права да я слуша. Излишно е да казвам, че препълненият салон бурно заръкопляска на този жест.
  Популярността на Лили се дължи несъмнено на нейните дарби, засилени от упорит труд, от режима, който спазва. И от тази непосредствена топлота и сърдечност, които всеки е усетил. Тази популярност отдавна е прескочила и границите на България. Когато бяхме на турне в Съветския съюз, винаги съм си мислил дали нейната популярност там не надхвърля популярността й у нас. След всеки концерт беше необходим кордон от милиция, за да не я смачкат почитателите и събирачите на автографи, а нейните разходки по улиците на който и да било съветски град събираха опашка от поклонници. Веднъж пътувах за Истанбул. Още на границата двама-трима души, разбрали че съм музикант, ме попитаха дали има плочи с песни на Лили Иванова. А после, когато се разхождахме с нея край брега на Босфора, сподиряха ни почитатели, които искаха да я видят отблизо или да получат автограф.
  Ще завърша с това: щастлив съм, че съдбата ме сближи с Лили Иванова като колега и приятел, горд съм, че нашата естрада роди такава певица като нея, певица, която несъмнено ще остави следи в историята на нашата съвременна музика.“

 47. Не, това не е „Лунната соната“ на Бетовен, а наша българска соната. Сътворена през далечната….
  Вижте слайд по песента на Лили Иванова „Лунната соната“ тук:

  http://skribezium.blog.bg/viewpost.php?id=290951

 48. БЪДИ ЖИВА И ЗДРАВА, НАША ЛИЛИ! ТИ ОСТАНА В БЪЛГАРИЯ ДА НИ РАДВАШ, ДА ПЪЛНИШ ДОМОВЕТЕ НИ С ЛЮБОВ И КРАСОТА! ТИ ИМАШ СТИЛ, ДИСЦИПЛИНА, УСЕТ КЪМ ХАРМОНИЯТА В ОБЛЕКЛОТО И ОБНОСКИТЕ. НЕ ЗНАМ ЗАЩО НЕ СПРАТ ТЕЗИ НАШИ СЪНАРОДНИЦИ ДА ТЕ КРИТИКУВАТ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО, А НЕ ОГЛЕДАТ СЕБЕ СИ. КОГАТО ДАВАТ КРИТИЧНИ ОЦЕНКИ, НЕКА МИСЛЕНО СЕ СРАВНЯТ С ТЕБ. ДА, АМА НЕ! ПО-ЛЕСНО Е ДРУГОТО – БЕЗПРИЧИННО ДА ЗЛОБЕЯТ – ДРЕБНИ ДУШИ. ТИ СИ ПРИМАТА НА БЪЛГАРИЯ И ТОВА Е!

 49. БЪДИ ЖИВА И ЗДРАВА, НАША ЛИЛИ! ТИ ОСТАНА В БЪЛГАРИЯ ДА НИ РАДВАШ, ДА ПЪЛНИШ ДОМОВЕТЕ НИ С ЛЮБОВ И КРАСОТА! ТИ ИМАШ СТИЛ, ДИСЦИПЛИНА, УСЕТ КЪМ ХАРМОНИЯТА В ОБЛЕКЛОТО И ОБНОСКИТЕ. НЕ ЗНАМ ЗАЩО НЕ СПРАТ ТЕЗИ НАШИ СЪНАРОДНИЦИ ДА ТЕ КРИТИКУВАТ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО, А НЕ ОГЛЕДАТ СЕБЕ СИ. КОГАТО ДАВАТ КРИТИЧНИ ОЦЕНКИ, НЕКА МИСЛЕНО СЕ СРАВНЯТ С ТЕБ. ДА, АМА НЕ! ПО-ЛЕСНО Е ДРУГОТО – БЕЗПРИЧИННО ДА ЗЛОБЕЯТ – ДРЕБНИ ДУШИ. ТИ СИ ПРИМАТА НА БЪЛГАРИЯ И ТОВА Е! Нямам два коментара по една и съща публикация.

 50. Поздрав за всички, които харесват Лили с песента „Нежност“
  Честита пролет!
  http://skribezium.blog.bg/viewpost.php?id=312828

 51. Мда… Още ме е яд, че пропуснах концерта й в София… Но по-важното е, че имам билет за Мадона!!! :) :):)

 52. ЛИЛИ;НЕКА БОГ ДА ТЕ БЛАГОСЛАВЯ ИЗОБИЛНО ВСЕКИ ПЪТ КОГАТО ЗАПЕЕШ!ТИ ТОПИШ ЛЕДА ВЪВ ВСЯКО БЪЛГАРСКО СЪРЦЕ РАЗДАВАШ СЕ НА СВОЯТА ПУБЛИКА С ЦЯЛАТА СИ ДУША.БЛАГОДАРЯ ТИ ЛИЛИ ПРАВИШ ГО ТАКА ЕСТЕСТВЕННО И НЕВИННО;ПОВЕДЕНИЕТО ТИ Е ПО ДЕТСКИ -ЧИСТО-ДОРЕТО ОТ В. ТЪРНОВО

 53. Темата е интересна Лили е върха на черешката.

 54. МИЛАТА МИ ЛЮБИМА СТРАХОТНА ПЕВИЦА ЛИЛИ ИВАНОВАААААААААААААА!!!!!!!!!!

 55. Лили-то е била вървежна на моите младини, ….за нея мога само да кажа:

  Човек трябва да знае кога да спре!
  ..за да не се излага

 56. страхотно изглежда Лили Иванова, какви крака само показва ))

 57. hermes evelyne handbag replica Концерт на Лили Иванова в зала Олимпия, Париж | Diary of A Serial Eater

Остави коментар